Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Filmlerle, gitmediğiniz ülkeleri keşfedin

Festivalde; 186 uzun ve yedi kısa metrajlı filmle hem yeni yerler keşfedebilir, hem de gitmediğiniz ülkeleri gezebilirsiniz. Nasıl mı? Aşağıdaki filmlere bilet almanız yeterli...

'OMITOLOG'
'Ornitolog' ile Portekiz'de insan eli değmemiş doğal ormanları, nehirleri keşfedin; biraz da gaipten sesler ile tanışın.

'PARİS BÜYÜSÜ'
Rumbayla kalpleri fetheden komedi ikilisi Fiona Gordon ve Dominique Abel, 'Paris Büyüsü'nde sevilen tarzlarını sürdürüyor. Delişmen ikili, bu kez Fransız sinemasının efsane ismi Emmanuelle Riva ile birlikte yine Buster Keaton, Charlie Chaplin ve Jacques Tati'nin izinden gidiyor. Yaşlı teyzesi 'Martha'nın yardım isteyen mektubu üzerine Kanada'dan Paris'e giden 'Fiona', sokaklarda yaşayan tasasız 'Dom'la tanışır. 'Martha', 'Dom' ve 'Fiona'nın yolları Paris'te bir kesişir, bir ayrılır. 'Paris Büyüsü', yaşam sevincinin ve tesadüflere olan inancın beyaz perdeye yansıdığı rengarenk bir komedi.

'FRANSIZLAR'
Fransa'nın en önemli belgeselcilerinden, kariyerini 'Fransızlığın Günlüğü'nü yazmaya adayan Raymond Depardon'un yeni filmi, en basit tabirle bir Fransa turu. Gelgelelim, bu tur turistik değil. Depardon; bir karavana atlayıp Fransa'daki küçük köy ve kasabaları geziyor, bu bölgelerde yaşayan insanları kadrajına davet ediyor. Bu 'belgeleme' yöntemini de Fransa'nın değişen yüzünün, yenilenen, yüz değiştiren işçi sınıfının, göçmenlerin omzunda yükselen orta sınıfın resmini çekmek için kullanıyor. Film, izleyiciyi, Fransa'nın sinemaya pek yansımayan doğasında ve bu doğanın sakinleri arasında gezintiye çıkarıyor.

'GRÖNLAND'A YOLCULUK'
'Grönland'a Yolculuk'la; hem Grönland'daki bir kasabayı, hem uçsuz bucaksız karlarla kaplı doğayı, hem de İnuitleri tanıyabilirsiniz.
Sebastien Betbeder'in prömiyerini Cannes'da yapan filmi, baştan sona karla kaplı olmasına rağmen sıcacık, enerjik, kahkaha dolu bir tatil ve kültür çatışması komedisi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA